Bing du lissom

Har du datamaskin med relativt ny programvare? Da kjenner du til Bing.

Bing er for googling, det en fersk, nypresset ruke er for luftkvalitet.

No offense, Jon Bing og Bing Crosby; her er dere bare i et så fryktelig dårlig selskap.

Programmet Bing er et usselt produkt. Det er en søkemotor som faktisk er i veien for det du ønsker å gjøre. Når jeg søker på «Rockefeller» foreslår den «Rockefeller Oslo Program». Siden det er nettopp den «Rockefeller»en jeg tenker på – den eneste altså – biter jeg på og klikker på søk. Da får jeg, som øverste treff, opp Momondo og rabaterte priser på hotellrom i Alicante. Ord blir fattige.

På søkesiden er det nå ikke én nyttig bit informasjon, annet enn hva jeg kunne søkt på, men som Bing selvsagt ikke foreslo fordi det ville ledet meg til andre treff enn reklamen Bing pusher. Jeg er likevel nysgjerrig nok til å forsøke ett av de alternativene Bing mener at jeg kunne valgt, nemlig «billetter rockefeller». Det er dessuten treffende all den tid det nettopp er konsertbilletter jeg er ute etter, og ikke generell informasjon om bygningen i Mariboes gate 1.

Øverste treff spør du? Uk.alhea.com

Nest øverste treff; zapmeta.com.

Tredje øverste treff; smarter.com (Smak på paradokset).

Dette er altså den hjelpen Bing tilbyr. Jeg hadde hatt mer nytte av at en hjerneskadet sjimpanse slo meg gjentatte ganger i hodet med en frossen voksenbleie.

Jeg unner Bing og de som står bak produktet en rekke uhell. Det de driver med er snikreklame for utenlandske crappy hjemmesider som bare sender deg videre i eteren med digitalt tåkepreik. Bing er på mange måter den konsulenttosken du har på jobb som ikke bidrar med en dritt og som kun er der for å føre timer og klatre opp over i hierarkiet. Hen som aldri tør å nærme seg kjernen av noenting fordi hen da er tvunget til  å ta stilling til noe som noen bryr seg om. Det er fordummende og jeg er skikkelig skuffa over at jeg i det hele tatt lar meg påvirke. Men det gjør jeg altså, og der var billettene til Turboneger utsolgt.

Hvis du bare hadde vært en midtback i tenårene på 90-tallet, Bing… Da kunne dommern latt det gule kortet ligge igjen i garderoben.

Bilde blogg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s